CHURROS, HEERLIJK ETEN AAN DE SPAANSE COSTA’S

  • 5 jaar geleden
  • 1

Wie wel eens in Spanje geweest is kent ze waarschijnlijk wel. Heerlijk zijn ze! We hebben het over de Spaanse lekkernij genaamd Churros. Churros zijn eigenlijk gewoon gefrituurde deeg staafjes. Ze zijn erg  lekker  en relatief makkelijk te maken. Voor wie wil staat er onderaan dit verhaaltje een recept.

Nog niet bekend met churros? Als u van plan bent een huis te kopen in Spanje dan leert u ze vast nog wel kennen. We vertellen u alvast wat meer over de smaak. Want hoe smaakt een churro? Ze worden ook wel de Spaanse donuts genoemd. Ze lijken er qua vorm niet op, maar worden net als de donut ook gefrituurd en daarna door een suiker- en kaneelmengsel gehaald. Eigenlijk kunnen wij Nederlanders de smaak het best vergelijken met onze oliebol.

CHURROS KOPEN IN SPANJE

Een heerlijk tussendoortje. U kunt ze zelf maken, maar deze zoete lekkernij kunt u bijna overal aan de Costa Blanca kopen, bijvoorbeeld in Torrevieja aan het einde van de boulevard. Hetzij bij een kraampje op één van de vele markten, hetzij in een koffiezaak, bijvoorbeeld van Valor, waar ze de churros verkopen. Meestal kun je churros kopen met een hele dikke chocolade erbij, waar je de churros in kunt dopen.

In de speciale churros kraampjes, die we ook in Nederland en België steeds vaker zien, zijn ze zeker 10 cm lang.  Het deeg  wordt uit een speciale machine geperst in een lange sliert van ongeveer 1 cm doorsnee en op lengte geknipt.  In de kraampjes ‘knipt’ men ze op zo’n 10 cm. Thuis kunt u ze zo lang maken als u wilt. Voor een goede lengte heeft u wel een grote pan nodig. Hoe groter de pan, hoe langer u de churros kunt maken.

RECEPT SPAANSE CHURROS

Ingrediënten
170 gram bloem
150 gram suiker
3 theellepels kaneel
225 ml water
2 eetlepels rietsuiker
2 eellepels planaardige olie
¼ theelepel zout
4 eieren
1 liter olie om te frituren

Meng de suiker en 2 theelepels kaneel in een kommetje en zet deze apart.
Zeef de bloem en 1 theelepel kaneel in een kom en zet ook deze kom apart.
Doe vervolgens de rietsuiker, de olie, het water en het zout in een pan en breng de pan op middelmatig vuur aan de kook. Zodra het kookt, draait u het vuur laag, voeg nu bloem toe en roer het geheel flink door. Zodra zich een deegbal heeft gevormd doet u het over in een andere kom en laat u het afkoelen. Als het afgekoeld is voegt u 1 voor 1 de eieren toe. Na elk ei flink roeren zodat de eieren goed opgenomen worden.
Verhit de olie tot maximaal 180 graden. Spuit vervolgens de slierten (gebruik een spuitzak met stermondje voor een mooi effect)in de pan, doet dit voorzichtig! Knip de slierten met een schaar op de gewenst lengte. Bak nu tot de churros mooi bruin zijn, ongeveer 4 minuten. Wanneer ze een beetje zijn afgekoeld haalt u ze door de suiker en kaneel.

Wat betreft koken geven wij u graag tips, maar als makelaar in Spanje ligt onze echte specialiteit bij de aankoop van huizen in Spanje. Wij zijn al meer dan 22 jaar actief in diverse regio’s. Neem gerust contact op wanneer u meer wilt weten. Wij helpen u graag verder! 

Compare listings

Vergelijken