COSTA BLANCA; FIETSEN OF WANDELEN LANGS DE VÍAS VERDES

  • 4 jaar geleden
  • 1

In heel Spanje ligt meer dan 6000 km aan verlaten spoorlijnen. Velen zijn nooit afgerond. De ambitie was om zelfs de kleinste dorpen per spoor bereikbaar te maken. Al deze plannen vielen uiteen tijdens de burgeroorlog (1936-1939) en de jaren die volgden en de lijnen raakten in verval.

VÍAS VERDES (GROENE WEGEN)

In 1993 werd het Vía Verde programma gelanceerd. Door gebruik te maken van de spoorweginfrastructuur, die al op zijn plaats lag, wilde men milieuvriendelijk toerisme naar de plattelandsgebieden halen. De wegen zijn overwegend recht en steile hellingen werden voorkomen. Dit resulterende in meer dan 90 Vías Verdes (groene wegen).

via verde

ONTDEK DE VERBORGEN PLEKJES VAN HET SPAANSE BINNENLAND

De groene wegen (totaal ongeveer 1900 km) zijn een netwerk van wandel- en fietswegen die u naar de meest verborgen plekjes in het binnenland van Spanje brengen. De meeste gaan dwars door spectaculaire natuurgebieden. Gemotoriseerde voertuigen zijn op deze wegen niet toegestaan, waardoor het u een unieke manier biedt om u vanuit uw vakantiehuis in Spanje, onder te dompelen in het Spaanse platteland.

OMGEVING ALICANTE

In de Provincie Alicante liggen vier groene wegen: Alcoy-Agost, Agost-Puerto del Maigmó, Vía Verde de las Salinas (Torrevieja) en Xixarra 2 (Alicante-Biar) en hebben een lengte van ca. 7 tot ca. 20 km. Een bijzondere manier om dit gebied met bergen en valleien, bruggen en viaducten of tunnels van meer dan honderd jaar oud te verkennen.

Als u met de auto naar de Costa Blanca gaat kunt u uw eigen fiets meebrengen. Lukt dit niet, dan kunt u bij de plaatselijke fietswinkels (elektrische) fietsen huren. Bij de meeste VVV-kantoren zijn er fietskaarten verkrijgbaar. Laat u overrompelen door de schoonheid van het Spaanse binnenland.

Compare listings

Vergelijken