COSTA BLANCA ONTDEKKEN…

  • 3 jaar geleden
  • 1

De Costa Blanca is een populaire kuststreek die al jaren door veel toeristen wordt bezocht. Ook veel Nederlanders en Belgen hebben deze regio in hun hart gesloten. Dat is niet voor niets. De Costa Blanca roept bij velen een echt vakantiegevoel op. Het geweldige klimaat en de prachtige witte stranden zijn daar zeker debet aan.

Maar deze Costa heeft veel meer te bieden. De Costa Blanca heeft naast een zeer rijke historie, die een heleboel cultuurschoon heeft opgeleverd ook een prachtige natuur en een gevarieerd aanbod op het gebied van recreatie.

De beroemde Mediterrane keuken vindt u in vele gedaantes. Van een heerlijke sinaasappel die op het strand vers van de boom wordt verkocht en van de vele typisch Spaanse tapas- barretjes tot hoogstaande culinaire verrassingen in één van de vele restaurants.

Wilt u de Costa Blanca echt leren kennen, dan zult u moeten overwegen een auto te huren. Alleen al een taxirit van de luchthaven van Valencia of Alicante naar uw accommodatie kan al aardig duur zijn, waardoor u er al snel een deel van de autohuur uit haalt.

Geen rijbewijs? Geen probleem… Taxi’s zijn voldoende beschikbaar aan de Costa Blanca. Ook is er een tramlijn die loopt tussen Denia en Alicante. Langs deze mooie route worden diverse stations aangedaan zoals Teulada, Benidorm en Altea.

Ook op de fiets kunt u de Costa Blanca heerlijk verkennen. Er zijn tal van fietspaden die aangelegd zijn op de in totaal ongeveer 1900 km Vías Verdes (groene wegen). De groene wegen zijn een netwerk van wandel- en fietswegen die u naar de meest verborgen plekjes in het binnenland van Spanje brengen. Lees meer in een eerder bericht over de Vías Verdes.

De Costa Blanca biedt voor elk wat wils en door het eerder genoemde buitengewone klimaat is het mogelijk om hier het hele jaar door te genieten.

U zult ervan versteld staan hoeveel verschil 2,5 uur vliegen vanaf Nederland maakt!

Compare listings

Vergelijken