DE ROZE LAGUNE VAN TORREVIEJA: EEN UNIEK NATUURVERSCHIJNSEL IN SPANJE

  • 2 jaar geleden
  • 1

Het is verboden om te baden, maar dit ongebruikelijke spektakel is een reis naar de Costa Blanca zeker waard.

torrevieja-parque-natural-2.jpg

Het is niet altijd nodig om naar de andere kant van de wereld af te reizen voor de meest dramatische landschappen. In de middelste regio van de Vega Baja Alicante in Alicante is er een grote roze lagune van 1400 hectare dat deel uitmaakt van het natuurpark van de Lagunas de la Mata en Torrevieja.

Dit natuurverschijnsel, uniek in Spanje, wordt geproduceerd door een bacterie die een roze pigment afgeeft in water met een hoge concentratie zout. Kleine ongewervelde dieren voeden zich met de roodachtige microalgen, die op hun beurt, het basisdieet vormen van de flamingo’s. En zo is bijna alles hier roze.

flamingos_web.jpg

Deze zoutlagune is niet alleen mooi, maar ook de meest productieve op ons continent. Zo’n 800.000 ton zout wordt jaarlijks geëxporteerd naar Noord-Europa en de Verenigde Staten voor industriële doeleinden, zoals strooizout en vaatwasser zout, maar ook om bijvoorbeeld gezouten vis te maken.

Om milieuredenen, ter bescherming van de kwaliteit van de ecosystemen, maar ook om veiligheidsredenen, is het niet toegestaan om in de lagunes te baden. U kunt er wel de mooiste plaatjes schieten. Vooral ‘s avonds, tijdens de warme maanden en vlak voor regen, is het hier magisch.

Roze_laguna_de_torrevieja.jpg

Bron: www.traveler.es

Compare listings

Vergelijken