DE ZOUTMEREN VAN TORREVIEJA

  • 5 jaar geleden
  • 1

De zoutmeren van Torrevieja zijn één van de vele voorbeelden van prachtige plaatsen die te vinden zijn aan de Costa Blanca. In de omgeving van Ciudad Quesada kun je natuurlijk genieten van prachtige stranden. Maar dat is niet alles. Zo zijn er ook de zoutmeren, gelegen bij Torrevieja.

De zoutmeren hebben een positieve uitwerking op de huid. Zeker voor mensen met een huidaandoening, ze staan bekend om hun helende werking. Een leuke bijkomstigheid is dat de meren gratis te bezoeken zijn. Bij de zoutmeren van Torrevieja kun je heerlijk ontspannen.

Niet alleen de meren zelf zijn een weldoener. Je kunt je ook insmeren met de modder die aanwezig is bij de meren. Nadat de modder is opgedroogd kun je het zoute water ingaan om je af te spoelen.

Door het hoge zoutgehalte lenen de meren zich niet om lekker in te zwemmen. Je blijft namelijk drijven. We adviseren je om waterschoenen mee te brengen wanneer je een bezoek aan de zoutmeren van Torrevieja doet. Op de bodem bevinden zich namelijk zoutkristallen welke erg scherp kunnen zijn. Houd er wel rekening mee: Op deze plek zijn helaas nog geen wc’s of douches te vinden. Dit betekent dat het ook erg belangrijk is om zelf water mee te nemen om je af te spoelen. Overweeg je een woning te kopen in deze regio en wil je een bezoekje brengen aan de zoute meren? Wij weten alles van de regio en lichten je graag in over belangrijke zaken.

De zoutmeren van Torrevieja kunnen een argument zijn om in deze regio een huis te kopen. Zo kun je tijdens vakanties, of wanneer je permanent verhuis op elk moment, werken aan de conditie van je huid.

De zoutmeren zijn te vinden bij Salinas de Torrevieja.

 

Compare listings

Vergelijken