DRIE PRACHTIGE PLAATSEN AAN DE COSTA BLANCA OM UW HUIS TE KOPEN

  • 6 jaar geleden
  • 1

Wilt u een huis kopen aan de Costa Blanca, of heeft u dit in overweging? Ter inspiratie bespreken wij drie mooie plaatsen in de Costa Blanca. Uiteraard zijn er nog meer mooie dorpen en steden te noemen waar u zich kunt vestigen. Met een tweede woning of permanent. Wij helpen u graag bij uw zoektocht.

CIUDAD QUESADA

Het nieuwe maar toch pittoreske Ciudad Quesada is een mooie buitenwijk van Rojales in de Costa Blanca. Veel Nederlanders hebben een huis gekocht in de nabijheid van Ciudad Quesada, wij begrijpen heel goed waarom.

Het plaatsje staat bekend om zijn oude kernen en het levendige karakter. De vele restaurantjes met een authentiek karakter bieden u de mogelijkheid om zeer betaalbaar te genieten van de Spaanse keuken. Ook winkels zijn er voldoende in dit heerlijke plaatsje.

Ciudad Quesada ligt slechts enkele kilometrs van het strand af en dat biedt u de mogelijkheid om heerlijk te zonnen maar ook om prachtige strandwandelingen te maken.

Ook de golfers onder u zullen zich thuis voelen in de buurt van Ciudad Quesada. Het landschap kent een ruim aantal prachtige golfbanen.

TORREVIEJA

Torrevieja, ook een geliefde kustplaats aan de Costa Blanca. Een prachtige plek voor een tweede woning of om u permanent te vestigen.

Het plaatsje staat bekend om de schone lucht, te danken aan de zoutmijnen en de afwezigheid van industrie. Rond Torrevieja liggen namelijk de grootste zoutmeren van Europa. De kuststrook van Torrevieja is maar liefst 20 kilometer lang.

Torrevieja heeft een prachtige boulevard met wuivende palmen en een grote wandelpier die zicht tot ver in zee uitstrekt. Terassen, restuarants en souvenirskraampjes vullen de boulevard met sfeer.

Torrevieja zit vol met historie. Het oude Casion uit 1882 met de Moorse Zaal, de Torre del Moro uit de veertiende eeuw en de Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

Op de overdekte markt De Mercado worden de plaatselijke producten aan de man gebracht. Iedere vrijdag is in de stad de weekmarkt. Buiten het centrum ligt het winkelcentrum Habaneras, met ruime parkeermogelijkheden. Hier zijn grote supermarkten. Alle grote winkelketens vindt u ook in dit winkelcentrum.

VILLAJOYOSA

Villajoyosa is een mooie badplaats aan de Costa Blanca, gelegen in de buurt van Benidorm. Eén van de mooiste badplaatsen van de Costa Blanca waar het nog verbazingwekkend rustig kan zijn in de zomer. Villajoyosa ligt direct aan de zee en heeft een eigen strand van maar liefst 3,5 kilometer. Op sommige plekken is de breedte van het strand maar liefst 100 meter.

Het vissersdorpje dat in het Valenciaans ook wel La Vila Joiosa wordt genoemd heeft een rijke historie. In de schilderachtige oude kern zijn de stadsmuren uit de Renaissance zijn nog steeds te bewonderen in het oude centrum. Vele in pasteltinten gekleurde vissershuisjes geven het dorp een eigen karakter. Het plaatsje heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verdedigen van de Spaanse kust, vele oude uitkijktorens zijn nog steeds te bezichtigen.

ONDERSTEUNING BIJ UW ZOEKTOCHT AAN DE COSTA BLANCA?

Onderzoekt u de mogelijkheden van de aankoop van een huis in de Costa Blanca? Of heeft u uw zinnen al gezet op deze regio? Frans Mulder is uw partner bij de zoektocht naar uw ideale woonhuis. Of het nou om een huis, appartement of villa aan de Costa Blanca of elders in Spanje gaat, ruim 22 jaar ervaring stelt ons in staat om u deskundige ondersteuning te bieden. Wij kennen het belang, uw aankoop moet perfect zijn.

Contact opnemen: info@fransmulder.nl

Compare listings

Vergelijken