HUIS KOPEN IN SPANJE? DRIE PRACHTIGE PLAATSEN TER INSPIRATIE

  • 3 jaar geleden
  • 1

Ter inspiratie bespreken wij drie mooie plaatsen in de Costa Blanca. Uiteraard zijn er nog meer mooie dorpen en steden te noemen waar u zich kunt vestigen. Met een tweede woning of permanent. Wij helpen u graag bij uw zoektocht.

ROJALES

Het authentieke dorpje Rojales is gelegen op ongeveer 7 kilometer van de kust en wordt doorsneden door de rivier “segura”. De kleine dorpskern bruist van het leven en biedt verassend veel faciliteiten. Rojales staat bekend vanwege zijn authentieke grotwoningen welke op verschillende plaatsen in het dorp nog te zien zijn. Het is mogelijk om onder leiding van een gids een tour te ondernemen langs deze grotwoningen. Aan de oostkant van Rojales is in de loop der jaren een grote woonwijk ontstaan met de naam “Ciudad Quesada”. Deze wijk is eigenlijk het best te omschrijven als een dorp op zich. U vindt hier vele restaurants, bars en winkels, maar ook een medisch centrum en sportfaciliteiten zoals tennis en golfbaan. Door de toevoeging van Ciudad Quesada is Rojales qua bewonersaantal één van de grootste plaatsen van de zogenaamde “Vega Baja”. Rojales heeft verder een schitterend natuurgebied wat tot tegen de plaats Guardamar del Segura doorloopt. In dit natuurgebied zijn wandelpaden voorzien en open plaatsen waar u heerlijk kunt recrearen.

TORREVIEJA

Torrevieja, ook een geliefde kustplaats aan de Costa Blanca. Een prachtige plek voor een tweede woning of om u permanent te vestigen.

Het plaatsje staat bekend om de schone lucht, te danken aan de zoutmijnen en de afwezigheid van industrie. Rond Torrevieja liggen namelijk de grootste zoutmeren van Europa. De kuststrook van Torrevieja is maar liefst 20 kilometer lang.

Torrevieja heeft een prachtige boulevard met wuivende palmen en een grote wandelpier die zicht tot ver in zee uitstrekt. Terassen, restuarants en souvenirskraampjes vullen de boulevard met sfeer.

Torrevieja zit vol met historie. Het oude Casion uit 1882 met de Moorse Zaal, de Torre del Moro uit de veertiende eeuw en de Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

Op de overdekte markt De Mercado worden de plaatselijke producten aan de man gebracht. Iedere vrijdag is in de stad de weekmarkt. Buiten het centrum ligt het winkelcentrum Habaneras, met ruime parkeermogelijkheden. Hier zijn grote supermarkten. Alle grote winkelketens vindt u ook in dit winkelcentrum.

JAVEA

De plaats Javea is gelegen ten zuiden van Denia en begint op de uitlopers van het bergmassief Montgó. Deze bruisende badplaats ligt op ongeveer een uur van de luchthaven van Alicante en staat sinds jaar en dag bekend om zijn de uitgestrekte kustlijn. Het meest kenmerkende punt van Javea is de Cabo La Nao. Dit is het meest oostelijke punt van het Spaanse vasteland en biedt vanaf de uiterste punt een adembenemend uitzicht over de grillig gevormde kustlijn. Javea kan in drie stukken worden opgedeeld, te weten het strandgedeelte, de haven en het oude centrum, dat op ongeveer 3 kilometer van de kust ligt. Het strandgebied en de haven worden van elkaar gescheiden door een brede baai die een prachtige wandeling biedt van de ene naar de andere kant. Het oude centrum wordt gescheiden van de kust en haven door een uitgestrekt natuurgebied. Dit centrum is in de loop van de jaren vrijwel onveranderd gebleven. De smalle straatjes leiden langs authentieke gebouwen en monumentale panden. Centraal punt is het plein dat omgeven wordt door vele terrasjes waar het de hele dag door een gezellige drukte is. Javea is een plaats waar zomer en winter geleefd wordt. Hierdoor is het aanbod van faciliteiten zeer uitgebreid. Er zijn verschillende supermarkten, een mooie winkelstraat en vele uitgaansgelegenheden. Ook op sportgebied bent u hier op de juiste plaats. Sporten zoals tennis en golf kunt u hier het hele jaar door beoefenen.

ONDERSTEUNING BIJ UW ZOEKTOCHT AAN DE COSTA BLANCA?

Onderzoekt u de mogelijkheden van de aankoop van een huis in de Costa Blanca? Of heeft u uw zinnen al gezet op deze regio? Frans Mulder is uw partner bij de zoektocht naar uw ideale woonhuis. Of het nou om een huis, appartement of villa aan de Costa Blanca of elders in Spanje gaat, ruim 25 jaar ervaring stelt ons in staat om u deskundige ondersteuning te bieden. Wij kennen het belang, uw aankoop moet perfect zijn.

Contact opnemen: info@fransmulder.nl

Compare listings

Vergelijken