IN DE BAN VAN EL GORDO, DE GROOTSTE SPAANSE LOTERIJ

  • 3 jaar geleden
  • 1
Elk jaar wordt in Spanje op 22 december de grote kerstloterij El Gordo (‘De Dikke’) gehouden. De naam verwijst naar de grote prijzenpot van bijna € 2,4 miljard!

elGordo 2018.jpg
De meeste Spanjaarden zijn alweer maanden in de ban van deze bekendste en grootste Spaanse sorteo, El Gordo. De verkoop is al sinds juli begonnen, toen kerst nog héél ver weg leek. Een heel lot kost € 200, maar de meeste mensen kiezen voor een tiende lot.
De trekking begint elk jaar op 22 december om 8.00 uur en is live te volgen via de Spaanse nationale tv-zender TVE. De ballen worden getrokken onder toeziend oog van alle aanwezigen. De winnende nummers worden zingend voorgelezen door kinderen, telkens een koppel van een jongen en een meisje. Op straat is het veelal één groot feest… Ook deze feestjes worden vaak nog live uitgezonden, zodat u mee kunt genieten van het geluk van de prijswinnaars.
Heeft u al een lot? De hoofdprijs is dit jaar € 4 miljoen!! 
Stel u eens voor…. Wat zou u er dan mee doen? Een nieuwe auto? Een boot?

Of misschien wel een huis kopen in Spanje!

Wie wil dat nu niet, of u nu overweegt een villa of een appartement te kopen aan de Costa del Sol of u kiest er voor om een huis aan de Costa Blanca te kopen, in beide gevallen is het skigebied eenvoudig te bereiken.
Vanuit de Costa Blanca zuid bijvoorbeeld rijdt u in ongeveer drie uur naar Granada (gelegen middenin de Sierra Nevada). Vanuit de Costa del Sol (rondom Marbella) is de rit nog een stuk korter.

Bekijk woningen aan de Costa del Sol »

Bekijk woningen aan de Costa Blanca Noord » of aan de Costa Blanca Zuid »

Compare listings

Vergelijken