MAS GUSÓ PORT VELL

  • 5 jaar geleden
  • 1

Infodagen:

Komt u naar de infodagen van zaterdag 15 of zondag 16 oktober? Dan staat er een heerlijke Mas Gusó Port Vell op u te wachten. Zien wij u dan?

 

Wist u dat?

Wist u dat Nederland als klein kikkerlandje 17% marktaandeel heeft in de wereldwijde portmarkt?

 

Reserva

Mas Gusó Port Vell is een hele goede Spaanse Reserva port uit het huis van Montana-Perucchi welke al bestaat sinds 1886. Deze port heeft een roodbruine kleur en een bijzondere aroma. Door het mengen van verschillende jaargangen en een 20-jarige rijping in eikenhouten vaten, geeft een lichtere en zachtere smaak in de mond. Het achterblijvende sediment onderin de fles staat garant voor de kwaliteit van deze port.

 

Serveertip:

Serveren tussen de 14 en 20 graden.

 

Drinken bij:

In Nederland wordt traditioneel gezien de port voor de maaltijd of erna bij een stukje kaas gegeten. Let wel op welke kaas u bij uw port serveert. Niet alle kazen zijn geschikt, alleen de rijpere harde kazen met veel smaak kunnen de kracht van port aan. Port zonder een hapje erbij is ook zeer aan te raden.

 

Koken met port:

Heeft u een restje port en geen idee wat je ermee aan moet? Ga ermee koken. Op talloze manieren is port toe te passen: gevulde champignons met port, champignons bakken met een scheutje port, portsaus bij uw vlees of gegrilde kaas. Kijk hier verder voor veel meer gerechten.

Compare listings

Vergelijken