OVERWINTEREN IN SPANJE

  • 5 jaar geleden
  • 1
Spanje is al jaren een geliefde bestemming voor de Nederlandse overwinteraar. Weg van regen en weg van kou. Door het milde klimaat van met name de Costa Blanca, is het hier zeker in het najaar en in de winter heerlijk genieten, aan het strand, in de steden of in de natuur. Mogelijkheden genoeg voor een korte of lange vakantie. Er staan genoeg vakantie woningen leeg die u voor een redelijke prijs kunt huren om zo maandenlang volop te genieten van het mooie weer. Een goede manier om te onderzoeken of een eigen woning in een bepaalde regio wellicht iets voor ú is.
Doordat het minder warm is dan in de zomer kunt u nu ook het binnenland eens verkennen. Prachtige steden zoals Elche (met het palmenbos) en Valencia (met haar prachtige gebouwen in laatgotische architectuur) die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard, zijn zeker het bezoeken waard.
Ook vanwege de gezondheidsvoordelen wordt Spanje steeds populairder onder buitenlanders. Er komen steeds meer appartementen complexen met Nederlands personeel voor ouderen met zorgbehoefte. Verder zijn speciale ziekenhuizen en klinieken in opmars, die operaties en behandelingen aanbieden gekoppeld met een nazorgverblijf zodat men rustig kan herstellen in het heerlijke weer.
Spanje biedt ook legio mogelijkheden om langere tijd te kuren in één van de vele hotels bij een warmwaterbron met medicinale werking. Ook heerlijk als wellnessvakantie, om in de winter gewoon weer lekker bij te tanken. Hoewel er enkele zijn te vinden in de steden en langs de kust, is het grootste deel gelegen in kleine dorpen in het binnenland.
Bron: Espanje!

Compare listings

Vergelijken