SANGRIA – DE SPAANSE ZOMER IN UW GLAS!

  • 5 jaar geleden
  • 1

Sangria is een echte zomerse wijn voor een uitbundig feestje. Zacht, zoet, boordevol fruit en een tikkeltje kruidigheid, dat zijn de kenmerken waar Sangria om bekend staat. Wanneer je er wat schijfjes verse sinaasappels aan toevoegt is het feestje echt compleet. In Spanje, waar het drankje van oorsprong vandaan komt, drinken ze hem zelfs ijskoud. Sangria is daarnaast ook een uitermate goede begeleider van bijvoorbeeld heerlijke tapasgerechten, vis en pasta

 

JE EIGEN SANGRIA MAKEN?

Wil je zelf aan de slag en je eigen Sangria maken? Dan staan hieronder de ingrediënten en bereidingswijze.

 

Ingrediënten (6 porties):

–          1 sinaasappel;

–          1 citroen;

–          1 limoen;

–          1 middelgrote appel – geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes gesneden;

–          150 gr kersen zonder pit;

–          150 gr verse stukjes ananas;

–          175 ml brandy;

–          1 fles (0,75 liter) droge rode wijn;

–          1 blikje koolzuurhoudende limonade naar smaak;

–          250 ml sinaasappelsap naar smaak.

 

Bereidingswijze (40 minuten)

–          Snij de sinaasappel, citroen en limoen in dunne ronde plakken. Doe de plakken, samen met de appels, kersen en ananas in een grote kan. Giet de brandy erbij en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Zet de fles rode wijn, limonade en sinaasappelsap op hetzelfde moment ook in de koelkast.

 

–          Druk het fruit voorzichtig plat met een lepel en giet de rode wijn, limonade en sinaasappelsap erbij. Naar eigen smaak kun je eventueel nog wat extra brandy, limonade of sinaasappelsap toevoegen.

 

Bron: allrecipies

Compare listings

Vergelijken