SKIEËN: OOK DAAROM KOOPT U EEN HUIS IN SPANJE

  • 6 jaar geleden
  • 1

WANNEER U EEN HUIS KOOPT AAN ÉÉN VAN DE SPAANSE COSTA’S DAN IS UW KEUZE WAARSCHIJNLIJK VOOR EEN DEEL GEBASEERD OP DE AANGENAME TEMPERATUUR. DAT BEGRIJPEN WIJ HELEMAAL. MET NAME IN DE ZOMER KUNT U GENIETEN VAN WARME TEMPERATUREN. MAAR TIJDENS DE ZACHTE WINTERS IS ER OOK GENOEG TE DOEN. ZO KUNT U IN SPANJE OOK HEERLIJK SKIËN IN DE SIERRA NEVADA.

 

SKIËN IN SPANJE: DE SIERRA NEVADA

In de Sierra Nevada gaat de wintersport op zijn Spaans. Wanneer de lokale bewoners genieten van de siësta heeft u de piste voor u alleen. Geen schlagers tijdens de après-ski maar de flamenco. Een ander bijkomend voordeel is dat wanneer u uw portie sneeuw heeft gehad u de berg afrijdt en binnen enkele uurtjes weer in de zon kunt liggen.

Met zo’n 105 kilometer pistes is de Sierra Nevada geen supergroot skigebied, maar de variatie in moeilijkheidsgraad maakt veel goed voor wintersporters. Beginners en families blijven meestal op de groene afdalingen (met langzamere stoeltjesliften). De meer gevorderde wintersporters kunnen afdalen van rode en zwarte pistes.

De Sierra Nevada is het meest zuidelijke wintersport gebied van Europa, het is hier vrijwel altijd mooi weer. De laatste vijf jaar blijkt de kans op een zonnige dag maar liefst 50 % te zijn.

EEN HUIS KOPEN IN DE BUURT VAN DE SIERRA NEVADA

Wie wil dat nu niet, of u nu overweegt een villa of een appartement te kopen aan de Costa del Sol of u kiest er voor om een huis aan de Costa Blanca te kopen, in beide gevallen is het skigebied eenvoudig te bereiken.
Vanuit de Costa Blanca zuid bijvoorbeeld rijdt u in ongeveer drie uur naar Granada (gelegen middenin de Sierra Nevada). Vanuit de Costa del Sol (rondom Marbella) is de rit nog een stuk korter.

Bekijk woningen aan de Costa del Sol »

Bekijk woningen aan de Costa Blanca Noord » of aan de Costa Blanca Zuid »

Extra informatie over het skigebied

Voor de liefhebber, het skigebied Sierra Nevada beschikt over:

  • 105 km piste,
  • 23 liften (2 gondels, 16 stoeltjesliften, 1 sleeplift en 4 magische tapijten)
  • 120 afdalingen: 18 groen, 42 blauw, 53 rood en 7 zwart.
  • Een skipas kost tussen de € 30 en € 45 per dag, afhankelijk van de periode.

De stad Granada is niet alleen leuk in de winter, zeker ook in voor- en najaar valt hier van alles te doen, te zien en te beleven, maar daarover meer in één van de volgende nieuwsitems.

Een eigen huis in Spanje, aan welke Costa dan ook,  koopt u niet alleen om aan de kust te blijven. Ontdek vanuit uw eigen woning andere regio’s in Spanje. U zult versteld staan!

Compare listings

Vergelijken