SKIËN IN BADPAK SIERRA NEVADA

  • 2 jaar geleden
  • 1
Inmiddels een begrip, dit jaarlijks terugkerend evenement in Sierra Nevada in Spanje.

Meer dan 500 skiërs en snowboarders hebben op 27 april jl. deelgenomen aan de 7e editie van de “afdaling in badpak”. Met dit jaarlijks terugkerend event wordt de laatste week van het winterseizoen aangekondigd, die op zondag, 5 mei afsluit.

Skien in badpak 2019.jpg

Skien in badpak sierra-nevada.jpg

Dit jaar was er een recordaantal deelnemers aan het evenement, met goede sneeuwcondities (70 km. skigebied), zon en aangename temperatuur (10 graden).

Gedurende de dag konden deelnemers deelnemen aan een wedstrijd op sociale netwerken om de meest originele foto’s gemaakt langs het traject van de afdaling.

Het skigebied Sierra Nevada, aan de voet van Granada, is zeker een aanrader. Spanjaarden gaan graag naar dit skigebied, met name in de weekenden. Zij vinden het heerlijk om aan het einde van de week de stad in te ruilen voor de pistes van de Sierra Nevada.

Het is een hooggelegen en sneeuwzeker gebied met schitterende pistes. Er zijn genoeg verschillende afdelingen voor beginners en gevorderden. Tijdens vakanties en in het weekend kan het daarom druk zijn. Er zijn uitstekende hotels en fijne appartementen.

Verwacht geen uitbundige après -ski in de Sierra Nevada. De Spanjaarden houden het bij tapas en een drankje. Er zijn voldoende skischolen en het gebied wordt professioneel geprepareerd. Zelfs met wat minder sneeuw weten ze de pistes goed te prepareren.

Vanaf Granada is het 40 minuten. In 2,5 uur sta je vanaf Marbella in de sneeuw. En zelfs vanaf Alicante is het maar 4 uur rijden. Kortom: de Sierra Nevada is een goed alternatief voor de wintersporters die normaal naar Frankrijk of Oostenrijk gaan!

Compare listings

Vergelijken