SPANJE IS OFFICIEEL HET GEZONDSTE LAND TER WERELD.

  • 8 maanden geleden
  • 1

Spanje heeft Italië van de troon gestoten en de eerste plaats op de lijst van 169 onderzochte landen overgenomen. Spanje staat als nummer een op de lijst van de Bloomberg Healthiest Country Index 2019.
Bij dit onderzoek worden diverse onderzoeksresultaten vergeleken en bij elkaar opgeteld zoals dat van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en de Wereldbank. Daarbij wordt dan weer rekening gehouden met o.a. gezondheidsrisico’s zoals tabaksgebruik, obesitas, schoon water, sanitaire en mentale gezondheid en de levensverwachting van de inwoners.

Gezondste
In 2019 staat Spanje dus op de eerste plaats en heeft daarmee Italië van de troon gestoten aangezien dat land in 2017 nog op de 1e plaats stond maar nu is gezakt naar de 2e plaats.
Ook Nederland is twee plaatsen gezakt van de 13e plaats in 2017 naar de 15e plaats in 2019. Met België is het blijkbaar nog slechter gesteld aangezien dat land tevens 2 punten daalde van de 26e plaats naar de 28e plaats.

Levensverwachting
Spanje heeft een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld. Op dit moment staat Spanje met een levensverwachting van 82,9 jaar nog op een 4e plaats (van de 195 landen) achter Japan, Zwitserland en Singapore.

Terug naar overzicht

Compare listings

Vergelijken