TIP VAN DE WEEK! CATEDRAL DE ORIHUELA

  • 5 jaar geleden
  • 1

Op 30 minuten rijden van Rojales staat de “Catedral de Orihuela” in de plaats Orihuela, Valencia, Zuid-Spanje. Het is de belangrijkste Rooms-katholieke kerk van Orihuela en werd gebouwd als een eenvoudige parochiekerk bovenop een bestaande Islamitische moskee. Later werd het in opdracht van koning Alfonso X van Castilië in 1281 omgezet tot hoofdkerk. In 1413 werd de kerk door paus Benedictus XIII verheven tot een collegiale kerk totdat het uitgegroeide tot een kathedraal in 1510.

In de late 13de eeuw werd met de bouw gestart in Valenciaans Gotische stijl. De laatgotische grote kapel en de wandelgang zijn eind 15e – begin 16e eeuw toegevoegd. Het grote orgel stamt uit een renovatie in de barokperiode begin 17e eeuw en werd gerealiseerd door de Valenciaanse ambachtslieden.

Door de kleine ramen is er in de kathedraal weinig lichtinval. De kathedraal kent drie ingangen; de “Puerta de las Cardenas” (Poort der ketens, 14e eeuws) is gebouwd in Islamitische stijl, de “Puerta de Loreto” (midden 15e eeuws) is Gotisch en de “Poort der aankondiging” aan de noordzijde is gebouwd in 1588 door Juan Inglés met triomfboog-vorm in Renaissancestijl. Het oudste gedeelte van de kathedraal is de klokkentoren, daterend uit de 14e eeuw en bestaat uit drie verdiepingen.

Direct naast de kerk staat een museum voor religieuze kunsten. Hier zijn kunstwerken van o.a. Diego Velázquez, Vicente López Portaña, José de Ribera, Juan de Juanes, Francisco Salzillo te bezichtigen.

Bron: Wikipedia

Compare listings

Vergelijken