TIP VAN DE WEEK! HET DORPJE GUADALEST.

  • 5 jaar geleden
  • 1

Op iets van een uur rijden van Alicante en goed voor 2 miljoen bezoekers per jaar, heb je het dorpje Guadalest met nog geen 200 inwoners. Waarom is er zoveel bezoek aan dit dorp, vraag je jezelf af? Dit heeft te maken met de unieke ligging van het dorp, als een kraaiennest ligt het in de bergen en het is slechts te bereiken via een tunnel door de rotsen. Vanuit het dorp heb je een formidabel uitzicht op de bergen en het iets lager gelegen stuwmeer.

 

BOOTTOCHT

De mogelijkheid bestaat om op dit stuwmeer een boottocht te maken met de Barco Solar. De naam zegt het al een beetje, maar de boot draait volledig op zonne-energie. De boottocht duurt 50 minuten en is alle dagen met uitzondering van zaterdag te maken. Voor meer informatie over de boottocht lees verder op: www.seacleaner.com/guadalest

HET KASTEEL

Casa Orduña oftewel El Castell de Guasalest is in de 12e eeuw gebouwd door de Moren. De resten van het oorspronkelijke kasteel kun je door middel van enkele trappen bezoeken, het later gebouwde Casa Ordunã is intact en geheel toegankelijk tegen betaling. Het huis van de Ordunã familie is in de 17e eeuw gebouwd en biedt een mooi inzicht in het leven van deze voor deze streek machtige familie. Vanuit het huis is er een prachtig uitzicht over de omgeving en dan met name het stuwmeer van Guadalest.

HET DORP

Het dorp zelf heeft ook genoeg te bieden. Zo vind je hier meerdere musea, een kerk, een prachtig stadhuis dat ligt aan een sfeervol plein, enkele terrasjes en winkeltjes. Meer over Guadalest vind je op http://www.guadalest.es/

VILLA’S

In de omgeving van Guadelest hebben wij enkele moderne villa’s die voorzien zijn van alle luxe. Neem eens een kijkje en vraag aan onze medewerkers om meer informatie.

– Villa (3100) v.a. €289.000 k.k.
– Villa (3102) v.a. €295.000 k.k.
– Villa (3104) v.a. €550.000 k.k.

Compare listings

Vergelijken