TWEE FEESTDAGEN IN SPANJE DIE WIJ IN NEDERLAND NIET KENNEN

  • 6 jaar geleden
  • 1

We hebben dit jaar al aardig wat feestdagen laten passeren, feestdagen die in Spanje gevierd worden maar niet in Nederland. Voor de personen die overwegen een huis in Spanje te kopen is het interessant om beter bekend te zijn met de Spaanse feestdagen. Ze zijn onderdeel van de Spaanse cultuur.

6 December is in Spanje de dag van de grondwet. Een belangrijke dag voor Spanje en deze dag wordt dan ook ieder jaar weer gevierd. Op deze dag worden in Spanje geen feesten, partijen of tochten georganiseerd. Uiteraard is men in Spanje wel vrij op deze dag. Dit jaar valt de dag van de grondwet op een zondag. Daarom wordt het feest naar maandag 7 december verschoven. Zo kan iedereen die in Spanje woont toch nog genieten van een vrije dag.

Ook 8 december is een feestdag in Spanje. De ‘onbevlekte ontvangenis’ wordt herdacht in de Spaanse huizen. Ook 8 december is natuurlijk weer een vrije dag in Spanje. Begin december hebben de meeste Spanjaarden dus een lekker lang weekend.

Voor ons als Nederlanders en Belgen is het aantal vrije dagen in Spanje niet te begrijpen.

Voor Spanjaarden hoort het echter bij hun cultuur, hoewel ze meestal wel weten dat het ‘feestdagen’ zijn. maar wat er gevierd wordt….?

De feestdagen waarover we zojuist hebben geschreven zijn beide nationale feestdagen! Naast alle nationale feestdagen zijn er in Spanje dan ook nog per jaar vele regionale en plaatselijke dagen en/of weken van feest.

Als u overweegt om een huis te kopen aan de Costa Blanca dan bent u wellicht geïnteresseerd in de feestdagen van het plaatsje Algorfa, gelegen aan de Costa Blanca. Het plaatsje heeft zijn eigen feestdagen. Daarnaast heeft Algorfa ook een feestweek in de zomer. Naast de plaatselijke feestdagen viert men in het plaatsje ook alle feestdagen van de provincie Alicante mee. Ook de feestdagen van de Communidad Valenciana en natuurlijk de landelijke feestdagen worden gevierd!

Met name in de zomer is er in een bepaalde streek elke week in een ander dorp ‘feestweek’. Even navragen en doe er eens aan mee. Er wordt altijd met vreugde gegeten, gedronken en gedanst!

Een goede reden om een villa of appartement in Spanje te kopen. Of u nu een huis koopt aan de Costa Blanca of de huis koopt aan de Costa del Sol, waar u zich ook vestigt feest is het bijna altijd.

Compare listings

Vergelijken