Voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje

  • 5 maanden geleden
  • 1

Investeren in onroerend goed is altijd een veilige keus geweest, vooral op populaire locaties zoals de kust aan de Middellandse in Spanje. In de volgende tekst leggen wij u uit waarom het kopen van een nieuwbouwwoning in dit land een geweldige kans is met vele voordelen!

 

Vastgoed is altijd een goede investering

Wie droomt er niet van een appartement aan de Middellandse zee? Iedereen kan zich de vele voordelen voorstellen die het met zich meebrengt: een strand in de buurt, de vele zonnige dagen per jaar, het heerlijke eten … Maar een huis bezitten langs de kust is niet per se alleen maar een plek om de vakantie door te brengen; het is ook een geweldige kans om te investeren in onroerend goed in Spanje. Het kopen van een nieuwbouwwoning in dit land heeft veel voordelen, vooral als de ontwikkeling is ontworpen met het oog op kwaliteit en comfort, maar ook op een toplocatie.

 

Waarom investeren in onroerend goed in Spanje

Het brede aanbod aan beschikbare nieuwbouwwoningen maakt Spanje tot een perfecte plek voor een investering. Volgens informatie van het Spaanse ministerie van Ontwikkeling heeft het eerste trimester van 2020 alleen al 1.463 nieuwbouwtransacties voor onroerend goed opgeleverd door niet-staatsburgers; dat laat zien hoeveel niet-Spanjaarden Spanje een geweldig land vinden om een tweede huis te kopen. De meeste van deze aankopen werden gedaan in regio’s nabij de Middellandse Zee, om precies te zijn in de Gemeenschap van Valencia (593 transacties), Andalusië (333 transacties) en Catalonië (163 transacties).

Voor degenen die wat geld willen verdienen met hun investering, leveren eigendommen in de zojuist genoemde gebieden meestal een goed rendement op, omdat ze erg populair zijn bij toeristen vanwege het weer, de stranden, de rijke geschiedenis en natuurlijk de vele toeristische attracties. Of u het nu tijdens de vakantieperiode wilt verhuren of aan iemand die voor wat een wat langere periode in Spanje wil wonen, huizen in mediterrane kustgebieden zijn altijd erg in trek. Als u het huis ooit wilt verkopen, zult u verrast zijn door de mogelijke winst!

 

Waarom een nieuwbouwwoning?

De tijden zijn veranderd, en de bouw ook, met name als het gaat om energie-efficiëntie en het gebruik van de beschikbare bronnen met respect voor het milieu. Een van de voordelen van nieuwbouwwoningen in Spanje op dit moment is dat men het meeste kan halen uit zoiets eenvoudigs als het weer. In een land met zoveel uren zonlicht van goede kwaliteit worden zonnepanelen een echte aanwinst in plaats van slechts een klein project op uw dak zodat u  geld bespaart op de elektriciteitsrekening.

Zelfs de regering heeft vorig jaar zonne-energie toegankelijker gemaakt door belastingen te verlagen en veel papierwerk te elimineren dat vroeger bij het proces betrokken was. Verre van een tijdelijke trend te zijn, lijkt het erop dat milieuvriendelijke ontwikkelingen de weg naar de toekomst zijn. Om die reden zou een nieuwbouwwoning in Spanje niet alleen een goede investering zijn, als u kiest voor een woning met energie-efficiëntie. Maar zorgt u ervoor dat uw eigendom zijn waarde behoudt of zelfs verhoogt.

Compare listings

Vergelijken