WIE AAN DE COSTA BLANCA WOONT EET CALÇOTS AAN HET BEGIN VAN HET JAAR

  • 5 jaar geleden
  • 1

Aan het begin van het nieuwe jaar worden er in bepaalde delen van Spanje calçots gegeten. Vroeger was dit misschien een typisch Catalaans streekproduct, vandaag de dag worden calçots ook aan de Costa Blanca gegeten. Bent u van plan een huis aan de Costa Blanca te kopen? Dan zult u in deze tijd van het jaar vast en zeker met groente te maken krijgen.

CALÇOTS

De traditionele bereidingswijze van calçots, die nog het meeste weg hebben van kleine preitjes, is grillen in de oven of op de barbecue. Wanneer u in deze tijd van het jaar wilt barbecueën bent u natuurlijk afhankelijk van het weer. Maar als u in Spanje woont heeft u een goede kans om op een zonnige dag achter de barbecue te kunnen staan.

De calçots kennen hun oorsprong in Valls, Catalonië. Een boer begon daar in de negentiende eeuw deze uiensoort te cultiveren. Een calçot is een soort zoete, zachte uit. De groente zit vol met vitaminen en mineralen.

Calçots worden dus klaargemaakt op vlammen van de grill of barbecue. Ze zijn klaar wanneer de buitenste laag zwart wordt. Er vormt zich een soort schuim en de calçots mogen van het vuur. Vervolgens worden de calçots met een stuk of 20 tot 25 tegelijk verpakt in een krant. Daar sudderen ze ongeveer een half uurtje in hun eigen hitte. Daarna kunnen ze opgegeten worden. Maar eerst moet het buitenste verbrande laagje nog verwijderd worden. Dit gebeurt met de handen, wat resulteert in zwarte vingers. Bij de calçots hoort een speciale saus die voornamelijk bestaat uit romesco. Verder worden vaak brood, tomaat, vlees (waaronder botifarres), aardappelen en groenten geserveerd.

OOK DAAROM ZIJN WIJ UW MAKELAAR

Als makelaar van huizen aan de Spaanse Costa’s zijn wij volledig op de hoogte van het Spaanse huizenaanbod. Maar daar houdt het uiteraard niet op. Met meer dan 22 jaar ervaring aan de Spaanse Costa’s kennen wij het land en haar prachtige plaatsjes als geen ander. Dat is belangrijk bij het kopen van een huis. Want niet alleen uw nieuwe woning moet goed zijn, het hele plaatje moet aansluiten op uw wensen. Daar hoort de omgeving, de bevolking en haar gebruiken ook bij. Wij laten u het land graag zien wanneer wij samen met u huizen bezichtigen die aansluiten op uw wensen.

Compare listings

Vergelijken