WIJN TAPPEN BIJ EEN SPAANSE BODEGA

  • 3 jaar geleden
  • 1

Aan de Costa Blanca worden diverse wijnen geproduceerd. Veelal de zoete dessertwijn, afkomstig van de Moscateldruif, maar tegenwoordig komen er ook rode en rosé wijnen vandaan.

De totale wijnbouw aan de Costa Blanca omvat een oppervlakte van bijna 35 ha op veelal kalkachtige grond. Door de hitte in de zomer worden de wijnstokken laag bij de grond gekweekt. Er zijn drie ‘Denominación de Origen’ gebieden: Alicante, Utiel-Requena en Valencia. Lees meer in een eerder bericht over wijnen in Spanje (deel 1 en deel 2).

Alicante is het meest zuidelijk gelegen in de provincie Valencia en kan qua wijnbouwteelt opgedeeld worden in 2 gebieden. Het gebied ten Noorden van Benidorm ‘La Marina’ met zijn zoete Moscatelwijnen en rond de stad Alicante.

Achter de stad Alicante in de droge vallei van de Vinalopórivier groeit de Monastrelldruif. Door het warme en vochtige klimaat een zeer geschikte plaats voor deze robijnrode druif. De Monastrelldruif is oorspronkelijk een Catalaanse druivensoort (Mataro) en wordt lang gerijpt op eikenhouten vaten. Het alcoholpercentage is dan 12%!


Ruta del Vino Alicante

Een dag de cultuur en historie van de wijn ontdekken is een perfect dagje uit: volg de Ruta del Vino met Vinalopó (rood en rosé), Las Marinas (witte Moscatel) en El Comtat.

Bodegas

Een bodega is de Spaanse benaming voor de plaats waar iets opgeslagen wordt. In dit geval dus een opslagplaats voor wijn. In de loop der tijd heeft het woord een bredere betekenis gekregen en wordt er ook vaak een proeflokaal of wijnbar mee aangeduid.

IMG_6689.JPG  IMG_6695.JPG

Een bodega biedt een goede selectie wijnen en gedistilleerde dranken. Bezoek één van de vele bodegas en er gaat een wereld voor u open. De wijnen worden veelal in tonnen opgeslagen waaruit u via een kraantje zelf uw wijn kunt tappen in een meegebrachte fles of jerrycan. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, u tapt al voor nog geen € 2,- per liter.

Bron: costablanca-reisgids.nl

Terug naar overzicht

Compare listings

Vergelijken