WIST JE DAT?

  • 8 maanden geleden
  • 1

Wist je dat de langste loopbrug van Europa zich in Malaga (Costa del Sol) bevind?

De brug is maar liefst 270 meter lang en gemaakt van hout. Dit ‘pasarela peatonal’ bevindt zich over de Guadalhorce rivier en vormt een onderdeel van de ‘Senda Litoral’ die nu ononderbroken 120 km langs de kust van de provincie Málaga loopt.

 

De houten brug is 270 meter lang en 3 meter breed waardoor hij dus niet alleen geschikt is voor wandelaars, maar ook voor fietsers. Heerlijk een eindje fietsen in de zon met een lichte briesje vanuit zee over de ‘Senda Litoral’ ofwel kustwandelpad. De brug is gebouwd op de plaats waar de Guadalhorce rivier in de zee uitmond;, een waardevol natuurgebied..

De houten loop- en fietsbrug is 270 meter lang en bestaat in totaal uit zeven delen. 6 aan weerskanten van de rivier en een 70 meter lang deel in het midden over de rivier. Voor de constructie is meer dan 200 ton Scandinavisch dennenhout en bijna 15 ton roestvrij staal gebruikt.

Het plan is om uiteindelijk een 180 km lange wandeling langs de kust te hebben tussen het Balkon van Europa in Nerja tot aan het kasteel Castillo de la Duquesa in Manilva. De gehele route is nog niet af, maar meer dan 80% van de ‘Senda Litoral’ is reeds bewandelbaar.

 

Bekijk de huidige situatie op DEZE kaart.

Compare listings

Vergelijken