Vragen? Bel: +31 (0) 184 63 06 44

We mogen weer naar Spanje...

02-07-2020

Maar kan dan alles ook gewoon weer?

Op 21 juni is code oranje in Spanje vervangen door code geel. Dat is goed nieuws. Het is dus weer mogelijk om als toerist Spanje in en uit te reizen. Gaat u met het vliegtuig… dan moet u wel een gezondheidsverklaring in vullen en bij u dragen (informeer hiernaar bij uw vliegmaatschappij).

Spanje kaart code geel.jpg   

Verder blijven er nog wel wat maatregelen om rekening mee te houden.
Zorg er bijvoorbeeld voor dat u altijd een mondkapje bij u hebt. Het dragen van een mondkapje is namelijk verplicht (uitzonderingen daargelaten) in het openbaar vervoer, in publieke ruimtes, vliegtuigen, schepen en particulier vervoer met inzittenden uit verschillende huishoudens. U dient ook nog altijd de sociale afstand van 1,5 meter in acht te nemen (voorheen was dat in Spanje nog 2 meter).

Bereid uw reis naar Spanje goed voor. Informeer naar de lokale (corona)regels (ook bijv. bij uw accommodatie). Als u goed op de hoogte bent van wat u kunt verwachten, dan is het toch mogelijk om van een fijne vakantie genieten.

Wij hebben er weer zijn in!

Blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak van het corona virus hebben de 17 autonome regio's de bevoegdheid om aanvullende maatregelen te nemen. Geldende maatregelen kunnen dus per regio verschillen en de situatie kan plotseling veranderen… Volg altijd de lokale regels op. Informeer hiervoor bij lokale overheden of de plaatselijke VVV.

 

Terug naar overzicht